søndag 6. september 2009

Tabbouleh


6 porsjoner

130 g bulgur, kan eventuelt erstattes med couscous *
3 modne tomater
1 slangeagurk
4 vårløk, skivet
120 gram fersk bladpersille, hakket
25 gram fersk mynte, hakket
En god håndfull sorte oliven, skåret i skiver

Dressing:

¼ dl sitonjuice
½ dl olivenolje
1 ss extra virgin olivenolje



* Både
couscous og bulgur blir laget av durumhvete. Forskjellen er at bulgur er halvkokte korn av durum, mens couscous er en type små pastakorn laget av semulen (den hardeste delen av hvetekornet) som er rullet i mel. Bulgur har en lett, nøtteaktig smak. Couscous brukes hovedsakelig fra Marokko til det østlige Middelhavet, mens bruken av bulgur strekker seg fra det østlige Middelhavet til India.

Ha bulguren i en bolle, og dekk med 5 dl kokende vann, og la det ligge i ½ time. Skjær tomatene i to, og klem forsiktig ut overlødig saft. Skjær dem i 1 cm store terninger. Del agurken på langs, fjern frøene og kutt den i 1 cm store terninger. Visp sammen sitronjuice, ½ ts salt og en bolle, og smak til med nykvernet pepper. Pisk forsiktig inn extra virgin olivenoljen. La bulguren renne av, og press ut overflødig vann. Ha bulguren i en stor salatbolle sammen med dressingen og alle de andre ingrediensene, og bland alt sammen godt.

Ingen kommentarer: