søndag 27. september 2009

Lettsaltet Baskisk Torsk


Om alt tilberedes riktig, er det noe zen-aktig enkelt-men-genialt over denne retten. Jeg kan ikke garantere 100% at dette faktisk er en baskisk rett, men det er i alle fall slik jeg fikk servert det på en baskisk restaurant i Madrid.


2 porsjoner


Lettsaltet torsk for to personer, ca 500 gram

4 poteter, delt i to

3 gulrøtter, delt i biter

1/3 av et kålrabihode, delt i skiver

6 fedd hvitløk, i skiver

Ca 100 gram smør


Kok opp et par liter vann til grønnsakene med litt salt (1 ts eller mindre) i vannet, og ha grønnsakene i vannet når det koker. Kok opp 1 ½ liter vann til torsken. Når det koker skikkelig har du fisken i vannet, og skrur av kokeplaten (eventuelt setter kasserollen til side). La fisken trekke i 15 minutter. Mens fisken trekker, gjøres hvitløksmøret klart: Del hvitløken i fine skiver, smelt smøret, og stek hvitløkskivene til de er gyldenbrune og crispy. Løft fisken opp av vannet og over på tallerkener med en hullsleiv, dander grønnsakene ved siden av, og hell smør med hvitløk over.

Ingen kommentarer: