søndag 6. september 2009

Kotópoulo me Eliés ke Kókines Piperiés – Gresk Kyllinggryte med Oliven og Paprika

Av og til kommer man over oppskrifter som ser lovende ut på papiret, som viser seg å være helt fantastiske. Dette er en slik oppskrift!

6 porsjoner

6 porsjoner kyllinglår, eller en hel kylling, delt opp i serveringsstykker

3 – 4 store røde paprikaer, delt i 8 biter hver

250 gram svarte oliven, helst greske kalamata-oliven

2 – 3 modne tomater, finhakket
2 gule løk, finhakket

1 glass rødvin, eventuelt ½ liter kyllingbuljong
En neve rosiner (kan sløyfes)
1 ½ kopp olivenolje, eller så mye som forbrenningen din tillater deg å bruke

Salt og pepper

En klype timian


Brun kyllingstykkene i olivenolje i en jerngryte i noen minutter. Tilsett løk og paprika, og deretter olivenene, under omrøring. Ha i vin eller buljong og rosiner. Ha deretter i tomatene og timianen. Dekk til med lokk, og la det småkoke i om lag halvannen time.

Ingen kommentarer: