lørdag 3. november 2007

Oles Thaifiskeboller


Om du har fått mye småfisk (for eksempel sei), og ikke vet hva du skal bruke dem til, er denne retten et supert alternativ!


500 gram
fileter av hvit fisk
2 ts rød eller grønn curry paste
En vårløk
1 ss potet- eller maisennamel
En klype salt
1 ss fish sauce
1 ss finhakket fersk koriander
Olje til fritering/steking

Del fisken i passe stykker som passer i kjøkkenmaskinen, og kjør den til fisken er most. Tilsett curry paste, fish sause, potet- eller maisennamel og salt, og bland alt til det er godt blandet og fiskedeigen kryper rundt som en gigantisk, fast amøbe. Ha over i en bolle og tilsett koriander.

Rull fiskemosen til små baller (det er lettere om du skyller hendene i kaldt vann) som du eventuelt avkjøler i fryseboksen en halvtimes tid, slik at de blir faste i formen.

Stek eller friter bollene i 2 – 3 minutter og la dem renne av seg på kjøkkenpapir.

Serveres med søt chilisaus og en lett salat.

Fiskebollene kan godt fryses ned, men smaker alle best ferske.


Ingen kommentarer: