6 porsjoner
Denne oppskriften er basert på en Balinesisk Sjømatkarri, og selv om retten blir bra med fisk, kan den like gjerne lages med for eksempel kylling. Denne typen saus er noe man finner i mange indiske retter, og i mange oppskrifter på grillmarinader. Prinsippet er at man marinerer fisken eller kjøttet i en pasta av fint opphakket løk og forskjellige krydder. Syrene i løken gjør at kjøttet blir godt marinert. Samtidig er det stort rom for improvisasjon ut fra personlig smak og de råvarene man har tilgjengelig!
Karripasta:
2 bokser hermetiske tomater
2 store røde chili
3 løk/rødløk
4 fedd hvitløk
1 ts rekepulver, eventuelt 2 ts buljong (fiske- eller grønnsakbuljong)
2 ts korianderfrø, ristet og finmalt
2 ts kummin
Pepper
2 håndfuller mandler
Litt olje
Tandori-krydder
Gurkemeie
og/eller
Ha alle ingrediensene til karripastaen i en kjøkkenmaskin, og kjør til det er en fin pasta.
Hvis man lager retten med kylling eller en annen type kjøtt:
Poteter i terninger
Frosne erter
Paprika
Koriander
Curry-blader
Frisk koriander
Frisk persille
Skjær opp kyllingen og la den marinere i pastaen i minst en halvtime. Ha kyllingen opp av pastaen og stek/kok kjøttet. Ha i resten av pastaen sammen med oppdelte grønnsaker, og la det småkoke til grønnsakene er møre og kjøttet er gjennomkokt. Ha over finhakket persille og koriander og servér!
Hvis man lager retten med sjømat:
Saften av en lime
1 chili
1 ¼ dl fiskebuljong
Friske basilikumblader, rever, til pynt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar