
2 porsjoner
Her er en oppskrift på en skikkelig god vegetarwok , som jeg opprinnelig fikk fra min gamle venn Jørg Arne, a.k.a. Jøggi. Jeg har senere modifisert oppskriften litt. Chili, ingefær og/eller hvitløk kan sløyfes dersom du foretrekker en mindre spicy/mer barnevenlig variant. Velg de grønnsakene du selv liker best! (Kjøtt, for eksempel kylling, kan også tilsettes, men retten gjør seg faktisk best vegetarisk.)
Forslag til ingredienser:
½ - 1 fersk chili, finhakket
2 cm fersk ingefær, i tynne strimler
Et par fedd hvitløk, finhakket
1 paprika
1 rødløk
2 gulrøtter
1 pakke brekkbønner eller sukkererter, eller en neve frosne erter
Agurk/persille/bønnespirer
Et par kvister stangselleri
Finhakket fersk koriander
½ dl peanøtter, grovhakket
Saus:
3 ss peanøttsmør
1 ss soyasaus
1 ts brunt sukker
1 ts sesamolje
Bland peanøttsmør og vann til en jevn blanding, og rør inn soyasaus og sukker. Kok ris eller nudler separat. Wok grønnsakene i olje, og hell sausen over. La det koke opp, og ta woken av varmen. Tilsett til slutt bønnespirer, agurk, persille og/eller koriander, og strø over peanøttene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar